Καλώς Ορίσατε στο KGL Contest!
EN | GR

Συχνές Ερωτήσεις

Διαγωνισμός KGL - Συχνές ερωτήσεις (FAQs)

Ο Διαγωνισμός KGL

Οι μαθητές έως 17 ετών που μαθαίνουν αγγλικά ως ξένη γλώσσα  μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό KGL. Οι καθηγητές σου θα σε συμβουλέψουν για το κατάλληλο επίπεδο συμμετοχής. (Σημείωση: στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με μητρική γλώσσα την Αγγλική καθώς και μαθητές δίγλωσσων σχολείων).
Αν παρακολουθείς μαθήματα Αγγλικών ζήτησε από τους καθηγητές σου να σε γράψουν μέσω της σχολής σου. Μπορείς να κατεβάσεις το φυλλάδιο εδώ και να το δείξεις στους καθηγητές σου.
Όχι, δεν υπάρχει καμία χρέωση για το δεύτερο στάδιο και οι επιτυχόντες εγγράφονται δωρεάν.
Δες τη σελίδα «Δήλωση Συμμετοχής» με τις πόλεις που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Εάν η πόλη σου δεν είναι στην λίστα και το σχολείο σου επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας να εξετάσουμε την δυνατότητα δημιουργίας νέου εξεταστικού κέντρου.
Οι καθηγητές σου γνωρίζουν το επίπεδο σου και θα δηλώσεις συμμετοχή στο επίπεδο που βρίσκεσαι τώρα. Μην προσπαθήσεις να κάνεις ειδική προετοιμασία για το διαγωνισμό, καθώς ήδη γνωρίζεις όλα όσα είναι απαραίτητα για αυτόν. Ο διαγωνισμός απαιτεί να συμπληρώσεις ασκήσεις που έχεις ήδη κάνει στην τάξη και με τις οποίες είσαι εξοικειωμένος.
Οι καθηγητές σου θα σε συμβουλέψουν για το κατάλληλο επίπεδο αλλά να έχεις υπ’ όψη σου ότι είναι σημαντικό να κάνεις εγγραφή για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή και να πληρέις τις προυποθέσεις για το αντίστοιχο επίπεδο.
Όχι, το χαμηλότερο επίπεδο που μπορείς να κάνεις εγγραφή καθορίζεται από το σημερινό επίπεδο
Ναι, μπορείς να κάνεις εγγραφή σε υψηλότερο επίπεδο αλλά θα πρέπει να μιλήσεις με τους καθηγητές σου πριν πάρεις την τελική απόφαση.
Δείγματα του διαγωνισμού (sample format papers) θα είναι διαθέσιμα με την έναρξη των εγγραφών και μπορείτε να τα ζητήσετε στο info@KGLcontest.gr  ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας Παρακαλούμε να δηλώσετε τα επίπεδα που επιθυμείτε να λάβετε. Ο διαγωνισμός KGL δεν είναι εξετάσεις και δεν εκδίδονται τα θέματα των περασμένων ετών (past papers). Η συμμετοχή των διαγωνιζόμενων στον KGL βασίζεται στις γνώσεις που κατέχουν στο τρέχον επίπεδο τους. Στο 1ο στάδιο του διαγωνισμού διατίθενται Sample format papers για την εξοικείωση των διαγωνιζόμενων με την δομή του τεστ.

Την Ημέρα του Διαγωνισμού

Θα πρέπει να βρίσκεσαι στο χώρο του διαγωνισμού 30 λεπτά πριν από την έναρξη του τεστ. Θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα  μαύρο στυλό.  Μην ξεχάσεις να φέρεις ένα έγγραφο για ταυτοποίηση της ταυτότητας σου, καθώς αυτό είναι απαραίτητο για να πάρεις μέρος στο test. Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών και διαρκεί 60 λεπτά (45 λεπτά για το Pre-A1) και όλες οι απαντήσεις συμπληρώνονται στο απαντητικό φυλλάδιο. Να θυμάσαι ότι αυτό είναι ένας διαγωνισμός και όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επομένως απόλαυσε την εμπειρία και προσπάθησε να περάσεις στο δεύτερο στάδιο για περισσότερα έπαθλα και βραβεία.
Το πρώτο στάδιο αποτελείται από ένα τεστ πολλαπλών επιλογών. Όλες οι ερωτήσεις έχουν τρεις ή τέσσερις επιλογές απαντήσεων (A, B, C ή D). Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν τις απαντήσεις τους στο απαντητικό φυλλάδιο. Το δεύτερο στάδιο είναι επίσης ένα τεστ πολλαπλών επιλογών. Όλες οι ερωτήσεις έχουν τρεις ή τέσσερις επιλογές απαντήσεων (A, B, C ή D). Θα υπάρξει επίσης listening και writing στο στάδιο αυτό. Όλοι οι συμμετέχοντες στο δεύτερο στάδιο θα γράψουν και μία έκθεση η οποία θα υπολογισθεί μόνο για την ανάδειξη του καλύτερου διαγωνιζόμενου σε περίπτωση ισοβαθμίας και για διαγωνιζόμενους με τις υψηλότερες αποδόσεις .
Όλα τα τεστ από όλες τις χώρες αποστέλλονται στο ΙΤΑ  για διόρθωση. Τα απαντητικά φυλλάδια διορθώνονται ηλεκτρονικά και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να συμπληρώνονται όλες οι απαντήσεις στο απαντητικό φύλλο σωστά. Θα σας δοθούν πλήρεις οδηγίες την ημέρα του τεστ.

Μετά το Διαγωνισμό

Τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου θα είναι διαθέσιμα ένα μήνα μετά τον διαγωνισμό.
Τα αποτελέσματα από το πρώτο στάδιο θα σταλούν στα σχολεία ή στο email που δηλώσατε
Μόνο ένας νικητής ανά επίπεδο μπορεί να συμετάσχει στο Global Event. Στην περίπτωση ισοβαθμίας την 1η θέση πέρνει ο νεότερος διαγονοζόμενος και την δεύτερη θέση πέρνει ο επιλαχόντας.

Πιστοποιητικά και Βραβεία

Το πιστοποιητικό με την συνολική βαθμολογία αποστέλλεται σε δύο περίπου εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  του πρώτου μέρους. Οι συμμετέχοντες στο δεύτερο μέρος του διαγωνισμού λαμβάνουν πιστοποιητικό
Τα πιστοποιητικά εκδίδονται βάση των στοιχείων στην αίτηση εγγραφής. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία να είναι ορθά. Σε περίπτωση επανέκδοσης του πιστοποιητικού  λόγο λάθος θα υπάρξει χρέωση.
Ο αριθμός των νικητών στον διαγωνισμό KGL είναι μεγάλος. Τουλάχιστον τρεις νικητές ανά επίπεδο (1η 2η και 3η θέση). Επίσης απονέμονται μετάλια και certificates στους commended  (διαγωνιζόμενοι με πολύ καλή απόδοση). Επιπλέον, όλοι οι διαγωνιζόμενοι στο πρώτο στάδιο λαμβάνουν πιστοποιητικά ανάλογα με την απόδοση τους και όσοι προχωρούν στο δεύτερο στάδιο λαμβάνουν Certificates of Achievement. Οι φιναλιστ και οι καθηγητές συμμετέχουν στο Global Event στο οποίο βραβέβονται ο 1ος, 2ος και 3ος σε κάθε επίπεδο και ανακοινώνεται ο Global Winner της χρονιάς.
Οι finalist θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τον παγκόσμιο νικητή. Τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής καλύπτονται από το KGL. Οι διαγωνιζόμενοι της 2ης και 3ης θέσης επίσης λαμβάνουν δώρα.
Όλοι οι φιναλίστ (εκτός του επιπέδου Pre-A1) που συμμετέχουν στο Global Event θα πρέπει να συνοδεύονται MONO από τον καθηγητή τους ή εκπρόσωπο του σχολείου τους. Η διαμονή στο Global Event θα είναι σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο Στην εκδήλωση για τον Global Winner οι φιναλίστ από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν σε τριήμερες εκδηλώσεις (εκδρομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ.). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι φιναλίστ λαμβάνουν μέρος σε ένα τεστ και μια έκθεση. Βραβεύονται οι νικητές 1ης, 2ης και 3ης θέσης σε κάθε επίπεδο. Επίσης ο νικητής που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία (ανεξαρτήτως επιπέδου) ανακηρύσσεται Global Winner.

Περισσότερες Πληροφορίες